7 eller 8 miniatyrband per rad?

Jag har alltid trott att när man bär miniatyrband, miniatyrsläpspännen, så är det 8 band i bredd innan ny rad påbörjas. Följande står i Unibest.

/texten.jpg

Det står högst 8 band i bredd innan ny rad påbörjas. Högst...... så är det ok att byta till ny rad innan 8 band?

Googlade runt lite och hittade två bilder. En på Kungen och en på Prinsen.

KUNGEN:

/kungen.jpg/hmk.jpg

PRINSEN:

/prinsen.jpg/prinsen2.jpg

Både Kungen och Prinsen byter rad efter 7 band. Nu kan detta bero på hur bredaxlad man är men jag tycker nog att de båda kunnat få plats med ett band till innan radbytet.

Så som Kungen bär sina utmärkelser är så som man skall bära sina utmärkelser! För Kungen gör alldrig fel i detta.

Skrivningen i Unibest, Högst 8, borde då kanske ändras till 7 band innan radbyte.

Sedan är det lite märkligt att det står att man får max bära 30 utmärkelser i miniatyrband i 5 rader. Jag var inte bäst i skolan på mattematik men 5x8=40 enligt mig och inte 30... Detta kan ju vara en av de många felskrivningarna i Unibest. Att den texten ska vara på en annan plats. Hur svårt är det att kontrollera en text innan man publicerar den?? Skrivningen angående 30 utmärkelser i 5 rader angående miniatyrband tillkom i Unibest 2009.

Det är alldeles för mycket fel och för mycket öppet för tolkning i Unibest vad gäller kap 9. Jag hoppas att det blir bättre och tydligare i nästa utgåva.

23 May 2019

Välkommen

sundbom.png

Länkar

Skriv in din e-post här nedan för att komma med i listan. Jag skickar då ett e-post till dig när jag har skrivit något nytt i bloggen. Du kan även svara på dessa e-post med feedback eller ge tipps om saker du vill att jag tar upp i min blogg. Du kan när som helst ångra dig och gå ur listan.

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
medalj orden silvermedalj medalj bilder silver Bärandebestämmelser Medaljers bärande Förtjänstecken