Amf 4 minnesmedalj

Jag vet inte hur vanligt det är att regementen delar ut sin minnesmedalj till utlänningar vid nedläggning. Men det känns som Amf 4 har gjort det till rätt många. Jag vet i alla fall om personer från Norge, Tyskland, Danmark, USA och Österike som blivit tilldelad Amf 4 minnesmedalj. Jag fick ett mail från en norsk officer, för ett tag sedan, som undrade om han kunnde bära sin medalj. Han hade fått den tillskickad till sig via posten och var därför undrande. Det skulle jag också bli om jag fick en medalj tillskickad till mig utan mer information mer än medalj och diplom.

Sedan finns det en föreing för fällskärmshoppning, European military parachutists association, där en hel del personer blivit tilldelad minnesmedaljen. Närmare bestämmt 7 stycken. HÄR kan ni se vilka. På deras hemsida kan man även se att personer har blivit tilldelade Göta luftvärnskårs minnemedalj.

Har även sett Amf 4 minnesmedalj i ett danskt montage, se bild, så jag förutser att den tilldelats en dansk. Det samma gäller göta luftvärnskårs minnesmedalj. Hemsidan HÄR.

 Det finns säkert en jättebra förklaring till detta men jag tycker det är lite märkligt.

 

 

28 Aug 2018

Välkommen

sundbom.png

Länkar

Skriv in din e-post här nedan för att komma med i listan. Jag skickar då ett e-post till dig när jag har skrivit något nytt i bloggen. Du kan även svara på dessa e-post med feedback eller ge tipps om saker du vill att jag tar upp i min blogg. Du kan när som helst ångra dig och gå ur listan.

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
medalj orden silvermedalj medalj bilder silver Bärandebestämmelser Medaljers bärande Förtjänstecken