Antalet militärer i en självutnämnd riddarorden

För inte så jätte länge sedan så var det tillåtet att bära S:t LazO, The Military anf Hospitaller Order of Saint Lazarus of Jerusalem, den franska grenen, till svensk uniform. Jag började undra hur många militärer som var med i denna "orden". Det spelar ingen roll om de är/var yrkesofficer, reservofficer, värnpliktigofficer, menig eller hemvärnsoldat. Jag gick in på deras hemsida och såg då en bild från någon tillställning på Karlbergsslott. Det är en gruppbild tagen på trappen upp till slottet.

Jag har lagt till en röd punkt över de som jag kunde hitta bar svenska uniform eller som jag vet är/var officerare mm. Bilden talar för sig själv.

/img_1396.jpg

Jag kan ha missat någon då kvaliten på bilden inte är den bästa. När jag tittade lite närmare så var det en del kända ansikten som dök upp.

Förre försvarsministern och reservofficeren Mikael Odenberg, högra pilen. Nuvarande Rikshemvärnschefen Generalmajor Stefan Sandborg, vänstra pilen.

/img_1397.jpg

Nedan ser vi förre Arméchefen Generalmajor Anders Brännström, vänstra pilen. Högra pilen är Överste Peder Olsson tidigare chef Amfibieregementet samt att han har varit kronprinssesans adjutant. Överste Olsson är nu en av HMKs adjutanter.

/img_1398.jpg

Jag vet inte hur det ser ut i de andra självutnämnda riddarordnarna men jag kan tro det är en hel del militärer med även där. Givetvis så får man gå med i vilke sammanslutning man vill. Vi har föreningsfrihet i Sverige.

Den parlamentariska utredningen som har satts igång kommer, förhoppningsvis, fram till att de svenska ordnarna igen ska kunna tilldelas svenska medborgare. Det intressanta här kommer vara hur det kommer ses om man är med i en självutnämnd riddarorden. Kommer det att ses som ett hinder och att möjligheten att tilldelas, T.ex. Svärdsorden, bli mindre?

20 Dec 2019

Välkommen

sundbom.png

Länkar

Skriv in din e-post här nedan för att komma med i listan. Jag skickar då ett e-post till dig när jag har skrivit något nytt i bloggen. Du kan även svara på dessa e-post med feedback eller ge tipps om saker du vill att jag tar upp i min blogg. Du kan när som helst ångra dig och gå ur listan.

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
medalj orden silvermedalj medalj bilder silver Bärandebestämmelser Medaljers bärande Förtjänstecken