Fler oäkta riddarordnar i Sverige!

Såg ett inlägg på jonar242, HÄR, som var intressant. Han visade en bild av en herre som är en ledande företrädare av en oäkta orden "Militare Ordine del Collare" MOC, bärandes på en annan oäkta orden. Det personen bär är ett storkors från Sankt Mikaelsorden. Om man tittar på storkorskraschanen så är det en krona överst. Personen i fråga är katolik. I den äkta kungl. Portugisikta Sankt Mikakelsorden bär inte katoliker krona på vare sig ordenskors eller kraschan. Det finns två oäkta Sankt Mikaelsorden, varav en drivs av (äkta) hertigen av Loulé tillsammans med en portugis som processat mot H.K.H. hertigen av Braganza och förlorat. Den andra oäkta Sankt Mikaelsorden drivs av en italienare, som adopterades av en kvinna som påstod sig vara oäkta dotter inom portugisiska kungahuset.

Den äkta Kungl. Portugisiska Sankt Mikaelsorden i Sverige har ett 20 tal riddare. Deras hemsida kan ni se HÄR.

Det är verkligen tråkigt att det har dykt upp en oäkta Sankt Mikaelsorden i Sverige. Den som inte är insatt kan ta fel på den äkta och den oäkta orden. Så det är av vikt, om man inte vet, att kontrollera vilken stormästare som personen bär orden från. Är stormästaren H.K.H Duarte Pio, hertig av Braganza så är allting i sin ordning.

/img_0277.jpg

Bilden är hämtad från Svensk Damtidning som skrev om Wienderbalen. Denna bal har i stort sätt tagits över av oäkta ordnar. Detta är verkligen jätte synd.

Att bära ett ordenstecken utanför sin sällskapsorden eller ordensällskap är fel, de ska endast bäras internt.

Tillbaka till denna markis von Wowern. På bilden bär han sitt storkors alldeles för långt ned på låret... som nån handväska. Jag vet inte om han är "äkta" markis eller inte. Det bryr jag mig inte om. Men troligtvis så är den lika äkta som de ordnar han bär.  

Detta med oäkta-, illegitima-, självutnämda-, kalla det vad ni vill, -riddarordnar är enbart av ondo.  

Uppdatering:

Här är ännu en bild på denna Markis Von Wowern bärades på den oäkta Sankt Mikaelorden. I detta fall bär han storofficers graden av denna oäkta orden. Han bär även den oäkta orden Militare Ordine del Collare di Sant'Agata dei Paternò (MOC). Är man med i en oäkta orden så verkar det vara lätt att gå med i ännu en oäkta orden. För en äkta riddarorden accepterar inte medlemskap i oäkta riddarordnar.

Om nu denna person tror att han kommer att bli tilldelad någon av de svenska kungliga ordnarna när de nu, förhoppningsvis inom en snar framtid, kommer återinföras så tror han helt fel. Kungahuset ser inte possetivt till medlemskap i oäkta riddarordnar. Detta gäller även alla andra som är medlem i de oäkta ordnarna som  finns i Sverige. Hoppas man på att ha möjlighet att bli tilldelad en av de svenska ordnarna så är det nog tid att avsäga sig sitt medlemskap i de oäkta riddarodnarna som man är medlem i.

/5fd6fcdb-956e-4870-8d72-e8b3149ee234.jpg

 

15 Apr 2019

Välkommen

sundbom.png

Länkar

Skriv in din e-post här nedan för att komma med i listan. Jag skickar då ett e-post till dig när jag har skrivit något nytt i bloggen. Du kan även svara på dessa e-post med feedback eller ge tipps om saker du vill att jag tar upp i min blogg. Du kan när som helst ångra dig och gå ur listan.

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
medalj orden silvermedalj medalj bilder silver Bärandebestämmelser Medaljers bärande Förtjänstecken