Gris medaljen

Eller som den heter Saowabha medal. Denna medalj beställdes av drottning Saowabhan. Hon var gift med sin halvbror Kung Rama V Chulalongkorn och mor till Kung Rama VI Vajiravudh och Kung Rama VII Prajadhipok. Drottningen beställde denna medaljen som en minnesmedalj för hennes 50 årsdag 1914.

Den finns i två klasser. Första klassen var med en gris på medaljen och andra klassen var med 2 grisar på medlajen. Mer är att den fanns i 4 olika "typer". 1:a  typen var av guld och emalj. 2:a typen var i guld. 3:e typen var i silver med emalj och 4:e typen var i silver. Den emaljerade delen på medlajen var själva grisen. Det finns 3 olika färger av emalj. Rosa, ljusrosa och vit emalj på grisen.

denna medalj är ingen officiell medalj och ingår därför inte i någon av de 4 medlajgrupperna.

/gris-front.jpg/gris-bak.jpg

På bilden ser det ut som det är lite rosa emalj på grisarna. Så jag skulle säga att detta är en medlaj i första klassen med två grisar och den är i silver med emaljerade grisar, så "typ" 3.

11 Oct 2018

Välkommen

sundbom.png

Länkar

Skriv in din e-post här nedan för att komma med i listan. Jag skickar då ett e-post till dig när jag har skrivit något nytt i bloggen. Du kan även svara på dessa e-post med feedback eller ge tipps om saker du vill att jag tar upp i min blogg. Du kan när som helst ångra dig och gå ur listan.

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
medalj orden silvermedalj medalj bilder silver Bärandebestämmelser Medaljers bärande Förtjänstecken