Mer konstigheter i KMO´s matrikel

EDIT: Det har framkommit att jag har tolkat det som står i matrikeln på ett felaktigt sätt. Jag rättar mig härmed och säger att jag hade fel.
Det som har hänt är att det står två dödsdatum för riddare nr 610. Det ena är rätt och det andra är fel. Det felaktiga datumet är tyvärr inte strukits. Prins Chakrabongse, Serafimer riddare nr 610, dog 13 juni 1920.

Jag har tidigare i ett inlägg hittat konstigheter mellan matrikeln och en serafimersköld, HÄR .

Efter lite mer letande har jag hittat att det ser ut som om en serafimer riddare har tappats bort. Jag kan ha fel men det är lite märkligt.

När jag tittade på Wikipedias lista, HÄR, över mottagare av serafimerorden så hittade jag riddare nr 610 kronprinsen av Siam. Det stämmer även med matrikeln att riddare nr 610 är kronprinsen av Siam, so far so good.

MEN.......

Tittar man på Wikipedias lista så är riddare nr 609 prins Maximilian Egon, Furste av Fürstenberg och preussisk överstemarskalk. Tittar man i matrikeln så hittar man ett annat namn över kronprinsen av Siam, närmare bestämt HKH prins Chakrabongs. Det som är skrivet i matrikeln verkar ha tolkats som en och samma person. Men de är två olika prinsar.

Prins Chakrabongs var kung Chulalongkorns, RAMA V, 40:de barn och tjänstgjorde som stabschef i siamesiska armén fram till sin död 13 juni 1920. Tittar man närmre på matrikeln så ser man att det är två olika dödsdatum på prins Chakrabongs och på kronsprins av Siam. Om dödsdatumet stämmer för kronsprinsen den 25, ser ut som, nov 1925 så borde det vara kung RAMA VI. Visserligen så dog han den 26 nov 1925, but close enough.

Om det nu är som jag tror så har kungahuset i Siam/Thailand blivit tilldelade Serafimerorden 12 gånger och inte 11 gånger som jag tidigare skrivit. Sedan om det är så att en riddare har fallit bort så kommer ju inte numreringen av resterande riddare att vara rätt.

Kan kanske vara så att KMO bör kontrollera upp detta. Jag hjälper gärna till.

22 Aug 2018

Välkommen

sundbom.png

Länkar

Skriv in din e-post här nedan för att komma med i listan. Jag skickar då ett e-post till dig när jag har skrivit något nytt i bloggen. Du kan även svara på dessa e-post med feedback eller ge tipps om saker du vill att jag tar upp i min blogg. Du kan när som helst ångra dig och gå ur listan.

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
medalj orden silvermedalj medalj bilder silver Bärandebestämmelser Medaljers bärande Förtjänstecken