Nya grevar och baroner

Kära läsare, jag vet inte hur jag ska börja detta inlägg. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta? Det har genomförts Vårkapitel med Investitur inom den oäkta riddarorden Militära och Hospitallära Sankt Lazarus Orden av Jerusalem, S:t LazO. Under detta vårkapitel och investitur så har personer blivit dubbade till baroner och utnämnda till grevar. Jag undrar i vilken värld dessa baroner och grevar lever i? För inte lever de i samma värld som mig…

Här, första bilden nedan, dubbas Tf Marskalken HE Chevalier Prior Geoff Erici till baron i vasasalen på Uppsala slott. Jag trodde han redan var utsed tidigare till Conte di Solaro... Sedan, andra bilden nedan, så utses Ordens Grand Spiritual Prior, HE Biskop em Bengt Wadensjö till Greve. Så nu har dessa personer anslutit sig till de andra grevar, baroner och baronessor i denna oäkta riddarorden.

/tf-marskalken-he-chevalier-prior-geoff-erici-dubbas-till-baron.jpg/grand-spiritual-prior-biskop-bengt-wadensjo-utnamns-till-greve.jpg

 Kvinnan på bilden, nedan, är Baronessan Solveig Lagerholm. Tittar man lite närmare på mannen som håller i svärdet till höger, ser man att han bär insignierna från en annan oäkta riddarorden. Nämligen Militare Ordine del Collare di Sant'Agata dei Paternò, MOC. Det är tydligt att de oäkta riddarordnarna, eller ska man säga sälskapsordnar istället, håller ihop. För de kommer aldrig att bli inbjudna till någon äkta riddarorden.

/baronessan-solveig-lagerholm__svardbararen-peter-edelsvard_moc.jpg

Man hade tydligen celebert besök också. Förutom HSH Stormästaren Prins Pieter Cantacuzino så närvara en annan person. Denna person dyker upp i ett antal olika oäkta riddarordnars verksamheter. Han heter Ezio Scaglione. Under denna investitur så hade han klätt upp sig till en katolsk ärkebiskop.

/katolske-arkebiskopen-ezio-scaglione.jpg

Jag tycker han är väldigt lik Rowan Atkinson, Mr Bean. Denna person är omnämnd på hemsidan fake orders and titles HÄR. Tror inte jag säger så mycket mer om denna person. Ni kan läsa mer om honom i länken.

Det man kan tycka är märkligt att han kan klä ut sig till katolsk ärkebiskop utan att någon, Vatikanen, skriker högt. Vatikanen har vid ett flertal tillfällen gjort uttalanden om att just S:t LazO är en oäkta riddarorden.

S.t LazO har fått en ny web ansvarig. Det är StorOfficeren av första graden Fredrik Topplund. Han är KD´s politiske sekreterare i region Östergötland. Han verkar också vara verksam inom Svenska frimurarorden och Tempel riddarorden.

/storofficeren-av-forsta-graden-fredrik-topplund.jpg

 

 

12 Oct 2018

Välkommen

sundbom.png

Länkar

Skriv in din e-post här nedan för att komma med i listan. Jag skickar då ett e-post till dig när jag har skrivit något nytt i bloggen. Du kan även svara på dessa e-post med feedback eller ge tipps om saker du vill att jag tar upp i min blogg. Du kan när som helst ångra dig och gå ur listan.

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
medalj orden silvermedalj medalj bilder silver Bärandebestämmelser Medaljers bärande Förtjänstecken