Slut på semestern!

Nu är det slut på min semester och det är tid att kavla upp ärmarna igen.

Tittade lite på kungahusets hemsida angående medaljförläningar. Tyckte det såg lite konstigt ut på den sidan.

1. Det står "sök medaljförläningar och ordnar". Det finns en länk till Riksarkivet men man kan ju tro att man kunde söka även ordnarna på kungahusets hemsida. Men det kan man inte göra.

2. Det står "Ordensförläningar från 2017". Men det är ju inte sant då matriklarna man hittar på riksarkivets hemsida bara sträcker sig till 1974. Som det även står i nästa mening på sidan. Så varför står det "från 2017"?

3. Konungens medalj i 8:e storleken i högblått band om halsen. Vad är det för medalj? Den finns inte med på uppräkningen av de kungliga medaljerna. Enligt Wikipedia så delades den ut mellan 1975-1983. Men söker man på denna medalj så finns det ingen som fått den mellan dessa år, inte något år från 1945 fram till idag. SÅ är det en medalj som aldrig blivit förlänad någon? Eller är det något annat...  

/kungahuset1.jpg

/kunghauset2b.jpg

Sedan går det ryckten på stan att KMO håller på att uppdatera direktiven hur man ska bära sina utmärkelser "Att bära ordnar och utmärkelsetecken 2010". Kommer bli mycket intressant och se vad som ändrats.

 

 

5 Aug 2019

Välkommen

sundbom.png

Länkar

Skriv in din e-post här nedan för att komma med i listan. Jag skickar då ett e-post till dig när jag har skrivit något nytt i bloggen. Du kan även svara på dessa e-post med feedback eller ge tipps om saker du vill att jag tar upp i min blogg. Du kan när som helst ångra dig och gå ur listan.

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
medalj orden silvermedalj medalj bilder silver Bärandebestämmelser Medaljers bärande Förtjänstecken