Statsbesök från Republiken Korea

Det har genomförts ett statsbesök i Sverige från Republiken Koreas president Moon Jae-in och hans hustru Kim Jung-sook. Statsbesöket varade i två dagar. Slutet på första dagen genomfördes en galamiddag på kungliga slottet. Under statsbesöket är det tradition att utväxla ordnar för att främja vänskapen mella nationerna. Nu hade HMK redan den högsta orden från Republiken Korea som han blev tilldelad 30 maj 2012. Dock så blev presidenten tilldelad Serafimerorden samt presidentens hustru blev tilldelad storkorset av Nordstjäneorden. Drottningen hade sedan tidigare blivit tilldelad Republikens Merit Order för diplomatisk service, Min egna översättning cool, Så det blev kronprinsessparet som blev tilldelad en orden. Samma orden som drottningen. Republikens Merit Order för diplomatisk service är republikens näst högsta orden.

Bilderna är från kungahusets hemsida.

På bilden nedan ser vi Kungen med presidenten. Kungen bär ordenskedjan för Mugunghwaorden samt kommendörstecknet från Nordstjäneorden runt halsen. Ordenskejdan är en kort variant. Normalt så brukar ordenskedjor vara större, längre. Han bär två kraschaner på vänster sida, den översta är serafimerordens kraschan och under bär han Vasaordens storkorskraschan. På höger sida bär han kraschanen för Mugunghwaorden. Det finns en del ordnar som har statuter som säger att de ska bäras på höger sida. Men i de flesta ordnar så ska man bära kraschanen på vänster sida. Presidenten bär sin nyss tilldelade Serafimerorden med kraschan.

Som vanligt så ser det mycket bra ut när kungen bär sina utmärkelser. Konstigt kanske det skulle vara annars eftersom det är han som bestämmer. laughing

/kungen-presidenten.jpg

Bilden nedan är på Drottningen och President frun. Drotningen bär storkorset av Republikens Merit Order för diplomatisk service, det rosa bandet, samt två kraschaner. Överst kraschanen för Republikens Merit Order för diplomatisk service och under Serafimerordens kraschan. President frun bär sitt nyligen tilldelade storkors av Nordstjäneorden samt dess kraschan.

Presidentfruns storkorsband sitter lite dåligt. Hon borde ha fäst upp storkorsbandet med en brosh motsv, så att bandet inte hamnade så nära halsen. Drottningens storkorsband är en smula för långt. Ordenstecknet hamnar lite för långt ned på benet.

/drottningen-p-frun.jpg

Bilden nedan är på Kronprinsessparet. Kronprinsessan bär Republikens Merit Order för diplomatisk service, rosa bandet.. samt två kraschaner. översta är för Republikens Merit Order för diplomatisk service och under Serafimerordens kraschan. Prins Daniel bär runt halsen kömmendörstecknet av Nordstjäneorden. Han bär även han Republikens Merit Order för diplomatisk service, rosa bandet. Även han bär Republikens Merit Order för diplomatisk service kraschan överst och Serafimerordens kraschan under.

Storkorsbanden för båda två är lite för långa. Ordenstecknet hamnar på låret när de borde hamnat på höften.

/kronprinssesan.jpg

Bilden nedan är på prinsessan Madeleine och Herr O'Neill. De blev inte tilldelade några ordnar från Republiken Korea. Så Prinsessan bär Serafimerorden. Herr O'Neill bär kommendörstecknet av Nordestjärneorden runt halsen.

Någon borde ha sagt till Herr O'Neill att man inte bär närsduk om man bär originalmedaljer. Sedan sitter medaljerna alldeles för långt ned på magen... Han borde istället ha burit miniatyrmedaljer, precis som de övriga. Då hade det varit okej med att bära näsduk. Nu kanske KMO inte arbetar på kvällarna men detta borde ha varit enkelt att rätta till.

/criss.jpg

Under statsbesökets andra dag så avtäcktes en minnesmonument på på Kungl. Djurgården  för svenska veteraner som tjänstgjorde på Röda Korsets sjukhus i Korea under Koreakriget. Det är vad som står på kungahusets hemsida. Dock så var även de veteraner som tjänstgjort i NNSC, Neutral Nations Supervisory Commission inbjudna.

/webb_20190615_kfam_statsbesok_korea_foto_sara_friberg_kungl_hovstaterna-4.jpg

Sverige har varit med i NNSC sedan 1953 med 5st officerare. Dessa veteraner har blivit tilldelade Korean Service Medal från Reubliken Korea.

/diplom.jpg/medalj.jpg

18 Jun 2019

Välkommen

sundbom.png

Länkar

Skriv in din e-post här nedan för att komma med i listan. Jag skickar då ett e-post till dig när jag har skrivit något nytt i bloggen. Du kan även svara på dessa e-post med feedback eller ge tipps om saker du vill att jag tar upp i min blogg. Du kan när som helst ångra dig och gå ur listan.

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
medalj orden silvermedalj medalj bilder silver Bärandebestämmelser Medaljers bärande Förtjänstecken