Svenska Ordnar Utdelade Till Siam/Thailand

Riksarkivet har digitaliserat KMO´s matriklar från 1748 till 1979. Dessa finns HÄR Men det finns inlägg i matriklarna för Nordstjärneorden ända till mitten på 1990. Även Nordstjärnemedaljens matriklar mellan 1/10 1987 – 15/2 1989 finns i matriklarna för 1970-1979.

Här är min sammanställning på de thailändska medborgarna samt en del personer som hade en koppling till Siam/Thailand som fått någon av de svenska ordnarna. Dokumenten är uppdelade i respektive orden samt att det finns en sammanställning på hur många av de olika ordensklasserna som delats ut.

Ni får ha överseende med att det finns stavfel av namnen mm. Det var lite svårt ibland att tyda vad det stod. Det skulle vara mycket intressant att även få tillgång till resterande matriklar för att göra denna sammanställning komplett.

antal-av-de-olika-ordnarna.xlsx

serafimerorden.xlsx

svardsorden.xlsx

nordstjarneorden.xlsx

vasaorden.xlsx  

Välkommen

sundbom.png

Länkar

Skriv in din e-post här nedan för att komma med i listan. Jag skickar då ett e-post till dig när jag har skrivit något nytt i bloggen. Du kan även svara på dessa e-post med feedback eller ge tipps om saker du vill att jag tar upp i min blogg. Du kan när som helst ångra dig och gå ur listan.

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
medalj orden silvermedalj medalj bilder silver Bärandebestämmelser Medaljers bärande Förtjänstecken