Uniform på jobbet dag

Vid 2017 års Rikshemvärnsting biföll tinget motionen ”Uniform på Jobbet- dagen enligt engelsk modell”. Motionen föreslog att en gång per år genomföra ”Uniform på Jobbet-dagen”, där samtliga Hemvärnssoldater, som vill och med respektive arbetsgivare tillstånd, har på sig sin uniform till och från jobbet samt om möjligt på jobbet.

Rikshemvärnsrådet har sedan under 2018 berett och presenterat motionen för Rikshemvärnschefen som fattade beslut att använda den 29 maj som ”Uniform på Jobbet-dagen”. Dagen valdes med anledning av detta är Hemvärnets födelsedag och även Veterandagen.

Får se hur många som kommer bära uniform på jobbet. Enligt genomförandet så är detta frivilligt och personen måste inhämta, företrädesvis skriftligt, tillstånd från sin arbetsgivare för att få bära uniform. Hoppas det blir många som gör detta för att påvisa att hemvärnsoldater finns överallt i samhället.

 

26 Feb 2019

Välkommen

sundbom.png

Länkar

Skriv in din e-post här nedan för att komma med i listan. Jag skickar då ett e-post till dig när jag har skrivit något nytt i bloggen. Du kan även svara på dessa e-post med feedback eller ge tipps om saker du vill att jag tar upp i min blogg. Du kan när som helst ångra dig och gå ur listan.

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
medalj orden silvermedalj medalj bilder silver Bärandebestämmelser Medaljers bärande Förtjänstecken