Stulen heder?

Vad är nu detta? Vad gör människan?

/img_8946.jpg

Mannen på bilden heter Roger Djupvik, han bär en Norsk uniform för Överstelöjtnant. Jag hittade honom på en hemsida om oäkta riddarordnar. Det är väll inte fel att vara med i ordenssälskap om de INTE påstår sig vara en äkta riddarorden, när det inte är det. Det jag anser vara lite märkligt är de medaljer och ordnar han bär. Enligt hemsidan jag läste på så finns inge information om att Djupvik har blivit tilldelad flertalet av dessa medaljer och ordnar. Så jag tittade lite närmare på vad han igentligen bär. Då såg jag att han bär 3st svenska medaljer.

Kungl. Nordstjärneorden - Riddare, i svart band. dvs före 1975

/nordstjarnan.png

Vasaorden - Riddare av första klassen

/vasaorden.png

Kungl. Svärdsorden - Svärdstecknet. Tilldelades till underofficerare

/svardsteckent.png

Svärdsorden och Vasaorden har varit vilande sedan 1975 dvs i ca 41 år. Om han blivit tilldelad dessa medaljer så borde han vara i dryga 65 års åldern. Har lite svårt att tro det...... Sedan tror jag ingen utlänning har blivit tilldelad Svärdstecknet runt den tiden som Djupvik borde ha blivit det. Strax föra 1975. Någon som vet får gärna höra av sig.

Det finns fler andra medaljer som är mycket otroligt om han blivid förlänade. Framförallt när det inte finns någon information att han blivit det. T.ex Storkorsets krashan för Dannebrogorden samt sedan bär han krashanen till Verdienstorden der Bundesrepublik Deutschland - Großes Verdienstkreuz mit Stern.

Flera länder i världen är det förbjudet enligt lag att bära medaljer och ordnar man inte blivid tilldelad. Även att bära militäruniform fast man inte tillhör försvaret. Exempelvis USA och Strobritannien. Jag tror inte vi har så stort problem med detta i Sverige. Som tur är.

 

 

 

6 Apr 2016

Välkommen

sundbom.png

Länkar

Skriv in din e-post här nedan för att komma med i listan. Jag skickar då ett e-post till dig när jag har skrivit något nytt i bloggen. Du kan även svara på dessa e-post med feedback eller ge tipps om saker du vill att jag tar upp i min blogg. Du kan när som helst ångra dig och gå ur listan.

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
medalj orden silvermedalj medalj bilder silver Bärandebestämmelser Medaljers bärande Förtjänstecken