Vända på medaljer?

/a50ea6af-2e63-49e4-bbf8-56e222a617e6.jpgDenna medalj har någon vänt på. Det är egentligen sidan med texten på som är medaljens framsida och bilden med gubbarna är medaljens baksida.

Bara för att en medalj är snyggare på ena sida betyder det inte att man ska ändra på den. När jag påpekade detta till de som ansvarar för medalj.nu så sa de:

"Det förekommer olika monteringar på denna medalj - dvs olika fram och bak. Olika organisationer är olika strikta med sådant. Kanske att det går att få fram en skriftlig källa med bärandeanvisningar?"

Men nu är det så att alla röda korskretsar får sina medaljer från samma ställe centralt. Detta påpekade jag också, Svaret blev då:

"Det är absolut en möjlighet som du säger. Med tiden kan det, för flera slags medaljer, uppstå en slags spontan "anarki" kring band och bärande..."

Som en vän av ordning och reda så är ju detta helt otroligt att det sker. Har man tilldelats ett förtjänsttecken så ska man hedra givaren med att bära det på ett rätt sätt. Inte hitta på egna lösningar.

 

 

 

 

 

3 Mar 2016

Välkommen

sundbom.png

Länkar

Skriv in din e-post här nedan för att komma med i listan. Jag skickar då ett e-post till dig när jag har skrivit något nytt i bloggen. Du kan även svara på dessa e-post med feedback eller ge tipps om saker du vill att jag tar upp i min blogg. Du kan när som helst ångra dig och gå ur listan.

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
medalj orden silvermedalj medalj bilder silver Bärandebestämmelser Medaljers bärande Förtjänstecken