Grevar och baroner

Är det vanligt att svenskar blir italienska grevar och baroner?

Dessa tre personer har blivit grevar/baroner av någon form i Italien. Nu är det visserligen så att dessa herrar sitter i ledningen av en oäkta riddarorden. Närmare bestämt den Militära och Hospitallära Sankt LazarusOrden av Jerusalem, den gren som även kallas Pettersson grenen.

Först av dessa herrar är självaste storprior för stor prioratet Sverige, HE Björn J Pettersson Conte di Gàmbara, GCCLJ-J. Verkar vara ju fler bokstäver efter namnet desto bättre.... Förutom att vara Storprior så sitter Herr Pettersson i The Supreme Council, högsta rådet, dvs i ledningen för hela ordern, som Grand Marshal. Han är tillika försäljningschef för ordern.

 /bjp_ny01.jpg

Den andre herren är Prior HE Geoff Erici Conte di Solaro, GCLJ-J. Lite mindre bokstäver efter namnet... Förutom att vara prior för Sverige är även herr Erici med i The Grand Secretaries, det är sekreterare som har speciella uppgifter att stötta högsta rådet. Här sitter han som Grand Capitular. Försökte googla Capitular fick fram att han är någon form av chef för något...

 /erici-2.png

Sist men inte minst Kansler HE Ingemar Staaf Conte di Molinetto, GCLJ-J. Förutom att vara kansler i Sverige sitter även han i The Grand Secretaries så som Grand Herald dvs ordens härold.

 /staaf-2.png

Dessa har fått någon skum titel som motsvarar greve/baron i Sverige. Vet dessa ställen Gàmbara, Solaro och Molinetto i Italien om att de fått nya grevar/baroner? Men det är ju klart... Varför kan man inte leka greve när man kan leka riddarorden.cool

Det finns även fler svenskar som är högt uppe i ledningen för denna orden. Det är förre biskopen i Karlstad, Bengt Wadensjö. Han är Grand Spiritual Prior för orden. Som Grand Legal General hittar vi advokaten Carl Nisser från Sverige.

Sedan har vi den 49:e Stor mästaren för hela skiten, HRH Prince Pieter Cantacuzino. Han har tydligen inte fått några bokstäver efter namnet...ännu laughing Mycket trevligt tycker jag att Brommabon har tagit efter sin far, som introduserade orden till Sverige 1961.

 /gm01.jpg

29 Jun 2016

Välkommen

sundbom.png

Länkar

Skriv in din e-post här nedan för att komma med i listan. Jag skickar då ett e-post till dig när jag har skrivit något nytt i bloggen. Du kan även svara på dessa e-post med feedback eller ge tipps om saker du vill att jag tar upp i min blogg. Du kan när som helst ångra dig och gå ur listan.

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
medalj orden silvermedalj medalj bilder silver Bärandebestämmelser Medaljers bärande Förtjänstecken