Hur svårt kan det vara?

/majorgeneral_berndt_grudenvik.jpg

Tittade runt lite på Wikipedia om våra generaler och de utmärkelser de har. Hittade denna bild på Generalmajor Grundevik.

Jag kan förstå att hemvärnsman Andersson, Petterson och lundström inte har hundra koll på hur medaljer och ordnar skall bäras till svensk uniform. Men att en Generalmajor inte har det är för mig mycket märkligt.

För så jätte svårt är det ju inte. Det finns en grundregler som man bör följa. Först skall Svenska medaljer och ordnar bäras, därefter andra nationers medaljer och ordnar och slutligen skall internationella medaljer bäras. Genom att enbart följa denna regel gör man mer rätt än fel. Sedan finns det fler regler om hur T.ex svenska medaljer skall bäras inbördes. Samma gäller i vilken ordning utlänska medaljer och ordnar skall bäras.

Generalmajoren har tydligen inte denna kunskap då han bär sina medaljer och ordnar huller om buller. Konstigt att ingen har sagt till honom om hur man skall bära dessa på svensk uniform. Eller är det ingen som vågar säga till.............

Sedan att man som hög officer i Försvarmakten bär medlajer som inte har bärandetillstånd är för mig också mycket märkligt. Det näst sista släpspännet på nedersta raden är S:t Lazarusordens minnesmedalj. Sedan det nya uniformsreglementet infördes så har inte S:t Lazarusorden bärandetillstånd på svensk uniform.

Tyvärr så är generalen inte ensam om att bära sina utmärkelser på fel sätt. Det borde till en uppsträckning av hela Försvarmakten vad gäller bärande av medaljer och ordnar!

 

 

 

 

10 Feb 2016

Välkommen

sundbom.png

Länkar

Skriv in din e-post här nedan för att komma med i listan. Jag skickar då ett e-post till dig när jag har skrivit något nytt i bloggen. Du kan även svara på dessa e-post med feedback eller ge tipps om saker du vill att jag tar upp i min blogg. Du kan när som helst ångra dig och gå ur listan.

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
medalj orden silvermedalj medalj bilder silver Bärandebestämmelser Medaljers bärande Förtjänstecken