Utnämningar på Karlberg

På nationaldagen så utnämnde ÖB, Micael Bydén, nya regements- och flottiljförvaltare på Karlbergsslott. Ett tillfälle att se hur det står till med medaljers bärande på Karlberg. Visst var många av deltagarna gäster och tillhör inte själva skolan. Dock vid en ceremoni så borde "någon" kontrollera hur det ser ut. På min tid i försvarsmakten så genomfördes det visitationer innan själva genomförandet av en ceremoni för att tillse att allt såg bra ut. Man rättade till fel och brister. Har detta med visitatoner försvunnit i FM? Annses det kanske kränkande? Jag skulle uppskatta om någon kom och sade till mig att jag gjort något fel, så jag kan rätta till det. För det är inte lätt att kunna uniformsbestämmelserna på 659 sidor.

Översta bilden är på fanvakten. En armé- och en flygvapenofficer. Att vara fanvakt och vakta fanan anser jag vara en ära. Officerarna bär paraduniform. När man bär paraduniform så skall medaljer i orginal bäras. Officeren till vänster bär släpspännen....Om man nu har glömt sina orginalmedaljer hemma så ta av släpspännena istället.  Officeren till höger bär orginalmedaljer men bär dessa i fel ordning.

Nedersta bilden har officeren till vänster blandat svenska och utlänsdska medaljer.

 

 
7 Jun 2016

Välkommen

sundbom.png

Länkar

Skriv in din e-post här nedan för att komma med i listan. Jag skickar då ett e-post till dig när jag har skrivit något nytt i bloggen. Du kan även svara på dessa e-post med feedback eller ge tipps om saker du vill att jag tar upp i min blogg. Du kan när som helst ångra dig och gå ur listan.

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
medalj orden silvermedalj medalj bilder silver Bärandebestämmelser Medaljers bärande Förtjänstecken