Vinterbal på Karlberg

Det har genomförts vinterbal på Karlberg för 224.QRZN. Alltid trevligt med en sådan tradition. Detta är ett bra tillfälle att se hur det står till med medaljers bärande på skolan. Jag har tagit upp detta tidigare på bloggen.

Det börjar se rätt bra ut vad gäller medaljers bärande. Speciellt kadetterna verkar ha skärpt till sig. Det man kanske skulle påpeka är när man ska bära orginal- eller miniatyrmedalj. Men läser man i UniBest kap. 9 Utmärkelser så är det lite förrvirrande. Det står olika saker i olika punkter.

I punkt 9.8 Utmärkelsetecken till olika uniformsdräkter där nämner man de olika uniformerna i tabellform.

A1 Högtidsdräkt

B1 Stor mässdräkt

B2 Liten mässdräkt

C1 Daglig dräkt

C2 Vardagsdräkt

A2 Trupparaddräkt

Fält- Sjöparaddräkt

Arbetsdräkt

Jag levde i tron att Stor mässdräkt är den militära Högtidsdräkten. Men här har det delats upp i två, A1 och B1. Kanske någon kan förklara skillnaden för mig?

Enligt tabellen så ska man bära medaljer i original till A1, Högtidsdräkt, men till B1, Stor mässdräkt, så ska man bära miniatyrmedaljer men i närvaro av DD.MM. ska medaljer i orginal bäras.

Sedan när man läser punkten 9.9 Bärandebestämmelser så står det om utmärelser som bärs på bröstet i band, punkten 9.9.5. att på mässjacka bärs utmärkelser i original på motsvarande plats som på vapenrock och om möjligt bärs miniatyr utmärkelser. Så vad är det som gäller?

Tillbaka till vinterbalen. När jag tittade på bilderna så var det en person som stack ut. Jag kan förstå att har man blivit tilldelad många utmärkelser så vill man kanske visa alla man har. Men det blir lite väl mycket ibland. Jag citterar UniBest punkt 9.9.5 Utmärkelser som bärs på bröstet i band.

"Ett utmärkelsetecken som bärs på bröstet i tecknets band, bärs på bröstets vänstra sida. Endast en rad medaljer får bäras och monteras på spänne eller nål."

Jag låter bilden säga sitt.... Lite dålig bild men jag tror ni ser ändå.

 /img_2064.jpg

/untitled.jpg

Någon som kan räkna hur många det är?

 

 

16 Mar 2017

Välkommen

sundbom.png

Länkar

Skriv in din e-post här nedan för att komma med i listan. Jag skickar då ett e-post till dig när jag har skrivit något nytt i bloggen. Du kan även svara på dessa e-post med feedback eller ge tipps om saker du vill att jag tar upp i min blogg. Du kan när som helst ångra dig och gå ur listan.

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
medalj orden silvermedalj medalj bilder silver Bärandebestämmelser Medaljers bärande Förtjänstecken